Jinfo tour

JinfoTours.ro

luni, 1 noiembrie 2010

Lectia de toleranta




Se spune ca pisicile sunt mame denaturate. Isi abandoneaza cu usurinta puii si renunta repede la ingrijirea lor . Nu stiu de ce sunt oamenii asa de critici la adresa lor. Sunt destule exemple care procedeaza asa printre semenii nostri. Este simplu sa aduci pe lume un copil pe care sa-l lasi apoi sa-l creasca altii si eventual sa te apuce renuscarile cand sunt gata mari.
Nu am nici o problema cu respectivele persoane, ca sunt altele cu ...pacate mai mari. Ii tin pe langa ei si sunt ”transparenti”.
Nu inteleg totusi de ce oamenii au tendinta de a face comparatii de genul:” Esti o mama rea ca o pisica”.
Lectia de toleranta o primim din partea pisicilor, care spun oamenii sunt mame rele.
Face-ti cunostinta cu ... Soso. Pana aici nimic deosebit. Urmeaza...L-am gasit abandomat duminica dimineata. Plangea disperat la poarta. A venit repede cand l-am chemat si... surpriza: nu seamana cu cei ai familiei si totusi...


Ea este printesa familiei... o Albastra de Rusia. Nu va faceti iluzii , nu are pui si nici nu urmeaza, e deja batrana. De felul ei e selectiva, nu accepta orice si pe oricine si totusi...l-a adoptat pe micul strain si il protejeaza ca si cum ar fi al ei. Pentru ea este un copil din specia ei.
Mai e nevoie sa vorbim de toleranta? Cine este mama denaturata? Pisica?
La o emisiune radio, duminica dimineata, o doamna spunea ca nu e greu sa ai grija de un animal. Ma intreb cine l-o fi alungat pe micutul asta cu mutrita lui dulce?