Jinfo tour

JinfoTours.ro

duminică, 15 martie 2009

Un "issue" al zilelor noastre

E o problema care ne preocupa zi de zi, ne bantuie imaginatia si ne trezeste la realitate cand ne privim in oglinda. CUM ARATAM? Unii, foarte putini la numar, ar spune ca nu conteaza, dar majoritatea stiu ca imaginea personala este cea care iti da incredere in tine si de cele mai multe ori iti deschide usile ce ar parea ferecate pe vecie.
Dincolo de toate aceste facilitati pe care ni le poate oferi o silueta supla, bine imbracata, trebuie sa ne gandim la ceea ce este bine pentru corpul nostru. Schimbarile anotimpurilor, stressul cotidian ne fac de multe ori sa uitam ca o viata sanatoasa trebuie ingrijita. Indiferent de sex femei sau barbati cu totii suntem preocupati de imaginea personala, unii pentru ca le place sa arate bine, altii pentru ca "e indicat la job da arati bine", altii pentru ca ii obliga sanatatea. Se pot intreba unii de ce sanatatea? Simplu, o persoana supraponderala se va misca mai greu, isi va solicitata inima sa faca eforturi la fiecare miscare. Dincolo de acest lucru va evita sa se priveasca in oglinda si probabil va apela la diverse metode de a pierde greutate, experimentand diferite cure de slabire. Putini insa apeleaza la miscare. Toata lumea incearca diete, renunta la anumite alimente pentru a slabi, dar evita sa se plimbe macar o ora intr-o zi pe jos. Spun sa se plimbe pentru ca poate ar fi prea mult sa le sugerez sa alerge 10-15 min. Majoritatea dintre noi au job-uri sedentare si acestea combinate cu mesele luate in fuga ajung sa ne provoace cresteri in greutate, facandu-ne sa ne privim cu groaza in oglinda la schimbarea anotimpurilor, cand constatam ca nu ne mai incape garderoba.
Salile de fittnes ar fi o solutie benefica pentru cei care doresc sa-si intretina imaginea personala. Chiar daca la noi este considerat un mini lux un abonament la sala de fittnes, alergarea in parc sau mersul pe jos ne pot fi de mare ajutor si sunt gratuite. O ora de miscare in fiecare zi nu poate sa faca rau nimanui. Daca o amani sau renunti intr-o zi ,e usor sa o faci mereu. E adevarat ca nu vei slabi miraculos, dar in timp vei primi incredere in tine si vei fi foarte multumit cand cei din jur iti vor spune"Ce bine arati?" si vor fi uimiti cand le vei spune ca nu ai urmat o cura de slabire stricta, ci ai acceptat sa renunti la televizor sau calculator o ora intr-o zi si ai facut miscare.
A venit primavara si avem nevoie de o imagine atragatoare, deci veniti sa alergam si sa ne plimbam in natura!

2 comentarii:

  1. Holly shit!!!
    Brilliant!!!
    Foarte adevarat si extrem de la obiect.

    RăspundețiȘtergere
  2. oo da , nimic nu-i mai frumos dekt o plimbare linistita prin natura :P ... eu personal gandesc cel mai bine/lucid cand ma plimb , ma prind din urma gandurile profunde :)) ... sau cand alerg ma trezesc vorbind de unu singur :))

    RăspundețiȘtergere