Jinfo tour

JinfoTours.ro

duminică, 21 iunie 2009

Let's play people...






Istoria ne vorbeste de primii oameni care au populat planeta si care, traind in pesteri si alte adaposturi primitive, se intelegeau prin semne. Minunat... nu le trebuia decat sa aiba o buna conditie fizica sa nu oboseasca daca aveau ceva mai mult de spus si o minte agera a interlocutorului sa-i inteleaga.



Intre timp, am evoluat... Am invatat sa comunicam, prin limbaj si prin multe alte mijloace. Dar am invatat si alte lucruri. Ne-am specializat in arta comunicarii. Unii o pot face cu mare usurinta si se pot face foarte bine intelesi(good for them).



De-a lungul timpului au fost oameni care prin puterea cuvantul asupra multimilor au creat adevarate ideologi, dar avand in vedere ca audienta i-a acceptat, poti sa-i condamni? Sa nu uitam ca Machiaveli a spus "Scopul scuza mijloacele".



Iar noi ca niste demni urmasi ai lui ne straduim sa ne atingem scopurile , vorbind frumos cu cei de care avem nevoie. Adevarul e ca, in zilele noastre, adevarata sinceritate nu e pretuita. Si atunci, nu se poate sa nu observi in jur ca, cine stie spune vorbe frumoase e in top. Vrei sa obtii o afacere si nu esti prea sigur, iti gasesti o persoana priceputa care reuseste sa-ti faca partenerul de afaceri sa-ti ciuguleasca din palma. Vrei o avansare, te inarmezi si iti perii seful, facandu-l sa se creada superstar.



Dar mai e o categorie de oameni care , sa spunem in virtutea inertiei, ca sa nu spunem voit(desi nu e foarte sigur) spun cuvinte frumoase pentru a-i face pe alti sa se simta bine si ...pe ei insisi, probabil, dar mai ales pentru a evita sa spuna lucrurilor adevarate pe nume. Si cuvintele frumoase curg, chiar daca uneori ajung prin frumusetea lor sa raneasca pe cei carora le sunt adresate, asta in absenta adevarului.



Si atunci ...pentru ca ni s-a daruit aceasta calitate de a vorbi frumos, sa ne jucam unii ...cu altii .ca asa elegant...LET'S PLAY PEOPLE!!!!!!!!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu