Jinfo tour

JinfoTours.ro

vineri, 9 aprilie 2010

Sa ne amintim...de oameni


Sa ne amitim...Sunt multe lucruri de care ar trebui sa ne amintim, uneori mai des, alteori mai rar. Ar fi bine sa ne amintim ca suntem totusi oameni si prin natura a ceea ce ne-a fost dat sa fim suntem dotati cu gandire, pe care se presupune ca o folosim. Eu mi-as dori sa o foloseasca toata lumea, dar imi dau seama ca e o utopie.

Sa ne amintim ca nu e greu sa faci un lucru bun, la fel cum nu e greu sa faci un lucru rau. Si atunci apare intrebarea: daca e la fel de usor, de ce trebuie sa-l faci pe cel rau si nu pe cel bun? Daca isi faci cineva iluzii ca e mai interesant, greseste amarnic. Daca tot trebuie sa arunci o hartie, de ce sa te debarasezi de ea aruncand-o pe jos, cand poti sa o pui in cos. Zau ca nu e rusine!!!!!

Si sa ne amintim ca daca fiecare din noi ar face un gest simplu prin aruncarea biletului de autobuz in cosul de gunoi, ar invata si cei cu ghiozdane ca asa e frumos. Dar daca mama si tata arunca pe jos, de ce n-ar face-o si copilul. Din pacate in statia de autobuz, tanti mai in varsta nu ii acuza pe parinti, desi ii vede, ci spune"asa te invata la scoala"...sa mori de ras nu alta.

Eu i-as spune cu tot respectul respectivei doamne, ca la scoala nu-l invata asa ceva, de unde? Vai de capul lor dascali! Cand celebra lege pe care o contesta toata lumea va intra in vigoare, n-au sa mai aiba timp nici de ore dascalii, ca au sa se ingroape in hartii. Si va ajunge celebru acest ministru ca fiind devorator de paduri. Sa ne amintim totusi ca in Romania se invata carte. Nu degeaba ai nostri elevi sunt peste tot in lume bine cotati...bineinteles sunt buni la altii, la noi ne multumin si cu resturi...

Si sa ne amintim ca suntem totusi in primavara si am sa va daruiesc o floare ce a iesit timida in gradina mea inainte de Pasti, sa spuna sa ne amintim...de oameni in vartejul vietii pe care o traim.


2 comentarii:

  1. adevarat,ar trebui sa ai mai multe parti din care sa inveti cum sa te comporti in societate nu numai de la scoala, ca degeaba iti spune profesorul de dirigentie aceste norme si cand ajungi acasa si vezi ce fac ai tai, ti se pare normal ceea ce fac ei si nu te dezveti de aceste obiceiuri...
    Asa se intampla si cu sondajele acelea cu HIV . Intreaba pe oricine pe strada daca stie ce presupune sa fi infectat cu HIV si cum poti contracta virusul iar apoi constata ca populatia este needucata si fac campanii peste campanii prin toate scolile sa invete elevii despre HIV...de parca nu ar invata la biologie...si anul viitor din nou ies pe strada si intreaba aceeasi categorie de persoane(in varsta) si ajung la aceeasi concluzie

    RăspundețiȘtergere
  2. Mda interesant blog,sa speram ca vom ajunge si noi la un astfel de nivel minim de civilizatie intr o buna zii.Pana atunci le astept pe doamnele interesate sa ma cunoasca,sa ma sune la numarul de telefon 0040726526880. Dandy George(gigolo)

    RăspundețiȘtergere